ajaxLoader
Accessoires, Heren, Riemen
Riemen voor heren
Riemen zijn accessoires die niet alleen functionaliteit hebben, maar ook stijl toevoegen aan de outfit van een man. Of je nu een traditionele tot eclectische smaak hebt, je kunt er een vinden die bij je garderobe past. Zoals bij de meeste kleding, kunnen ze ook verschillende soorten gespen, gespen, ontwerpen en sluitingen hebben.

Waar zijn ze meestal van gemaakt?
Veel riemen zijn gemaakt van 100% leer. De meeste gebruiken koeienhuid; andere kunnen gemaakt zijn van de huid van yak, buffel, varken, lam of een exotisch dier. Volnerf lederen riemen worden als uitstekende kwaliteit beschouwd. Ze behouden de meest natuurlijke uitstraling, terwijl riemen van hoogwaardig leer zijn gepolijst. Gecorrigeerd leer heeft een kunstmatige nerf op het oppervlak. Suède bestaat uit een groot deel van de huid, de topnerf niet meegerekend.

Als je diervriendelijk bent of gewoon je opties verkent, kun je overwegen om een ​​riem van imitatieleer te kopen. Vaak gemaakt van polyurethaan, PVC of polyester, kan het worden gemaakt op een manier die er net zo uitziet als traditioneel zwart of bruin. Voor een casual outfit zou je voor katoen kunnen gaan. In dit soort accessoires kan een synthetisch materiaal zijn geweven voor extra stevigheid. Canvas riemen kunnen gemaakt zijn van 100% polyester of een polyester mix. Hierdoor zijn ze machinewasbaar, sneldrogend, flexibel en duurzaam.

 Welke kleuren passen bij formele en casual kleding?
Hoewel medium tot donkerbruine tinten goed bij elkaar passen, zijn er bruine riemen die ook in lichtere tinten verkrijgbaar zijn. Donkere bruintinten passen bij formele en zakelijke casual kleding en schoenen voor heren. Middelbruin werkt ook nog steeds voor formele kleding en kledingschoenen. Hoe lichter de tint van een leren riem of schoen, hoe informeler het lijkt.